Parhaat kryptovaluuttojen kauppapaikat
Oppaat

Mikä on paras kryptopörssi?

Vertasimme kryptoja välittävät kauppapaikat ja pyrimme löytämään pörssit joissa ostaminen ja myyminen onnistuu nopeasti, vaivattomasti sekä luotettavasti. 

Kauppapaikkaa valitessasi on syytä ottaa huomioon muutamia olennaisimpia seikkoja. Aiotko sijoittaa suurimpiin ja tunnetuimpiin kryptovaluuttoihin vai kenties hakea suurempaa riski/tuotto -suhdetta pienemmän markkina-arvon altcoineilla?

Lue myös oppaamme parhaista kryptolompakoista.

Coinmotion: Monipuolisin

Suomalaisten kryptoveteraanien perustama Coinmotion tarjoaa pankkimaisen tuotteen, josta hyödyt erityisesti aktiivikäyttäjänä. Coinmotion on kotimaisen finanssivalvonnan alainen toimija, jolla on puhtaat paperit. He panostavat asiakkaidensa turvallisuuteen ja säilyttävät asiakasvarat multisig-kylmälompakoissa, jotka ovat säilytysratkaisuina Fivan hyväksymiä.

Coinmotion Oy, ennen Prasos Oy on myös Euroopan ensimmäinen yritys, joka on saanut maksulaitostoimiluvan virallisesti rekisteröidyksi virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi EU -sääntelyn mukaisesti.

Coinmotion etusivu

He ovat siis todellisia alan veteraaneja ja nähneet bull- ja bear-syklit useampaan kertaan. Rekisteröinti vie pari minuuttia ja lakisääteinen tunnistautuminen käy näppärästi.

Hinnat ja kaupankäyntikulut

Fiat-talletukset onnistuvat verkkopankin kautta reaaliajassa ja maksutta. Voit myös siirtää rahaa ilmaiseksi perinteisellä SEPA-maksulla. Lisäksi Coinmotionin talletusvaihtoehdoista löytyy luottokorttimaksu, josta peritään 1,2% käsittelykulu. Ilmaisia talletusmuotoja on riittävästi jokaisen pankkitilin omistavan tarpeisiin. Fiat-valuutan nostokulu Coinmotionilta takaisin pankkitilillesi on 0,90 € kertamaksu, joka on riippumaton noston summasta.

Coinmotioinin kaupankäyntikuluista peritään 2% käsittelymaksu sekä osto- että myyntitapahtumista.

Coinmotion Säilön kuukausimaksu on 1 € per säilytetty valuutta.

Kryptovaluuttojen valikoima

Valikoiman puolesta löydät suosituimmat kryptot, kuten bitcoin, Ether, Litecoin ja XRP. Lisäksi tarjolla on suomalainen AAVE, XLM, XRP,USDC, Chainlink (LINK) sekä Uniswap (UNI). Spekulatiivisten altcoinien tarjoaminen ei vaikuta kuuluvan Coinmotionin strategiaan ja he palkitsevat nimenomaan pitkäjänteisempää sijoittamista ja sitoutumista. 

Tuotteet ja palvelut

Coinmotionin pörssi tarjoaa useita säästämismahdollisuuksia. Tuottojen perässä voit sijoittaa mm. korkotiliin. Coinmotion korkotilin kautta tarjolla on jopa 5,5% vuosittaista tuottoa USDC stablecoiniin sijoittamalla. Pienempiä, muutaman prosentin vuosituottoja voit hakea esim ETH:n tai LTC:n kautta.

Jos haluat jemmata rahasi Coinmotion Säilöön, tästä peritään 1 € kuukausimaksu per säilytetty kryptovaluutta. Coinmotion Säilö tarjoaa lisää turvaa omistuksiisi mm. aikalukon kautta.

Avaa Coinmotion-tili

Coinmotion tarjoaa myös säästötilin, jossa voit valita kuukausittaisen säästöpäivän, euromääräisesti säästettävän summan sekä kryptovaluutat, joihin säästät.

NorthCrypto: Kotimaista laatua 

NorthCrypto on suomalaisten 2018 perustama osakeyhtiö, joka toimii finanssivalvonnan alaisena. Yhtiö on rekisteröity Turkuun ja sen perustajakaarti koostuu finanssi- sekä teknologia-alan osaajista.

Northcrypto etusivu

NorthCrypto tarjoaa blogissaan kattavasti tietoa lohkoketjusta, eri kryptovaluutoista sekä esimerkiksi kryptojen louhinnasta. 

Hinnat ja kaupankäyntikulut

NorthCrypton hinnasto on suoraviivainen sekä kilpailukykyinen. Voit tallettaa sekä fiat- että kryptovaluuttaa maksutta asiakastilillesi. NorthCrypton kaupankäynnistä peritään 1% kulu sekä ostaessa, että myydessä kryptovaluuttoja. Omaan lompakkoon, eli kylmään säilöön nostaessa kulu on hieman suurempi ja riippuu nostettavasta valuutasta. Fiat-nostoista peritään kertaluontoinen 1 € kulu, joka on riippumaton nostettavasta summasta. 

Kryptovaluuttojen valikoima

NorthCrypton kryptovalikoima koostuu suosituimmista, suurimman markkina-arvon kryptoista. Tarjolla on bitcoinin, Etherin ja Litecoinin lisäksi AAVE, Chainlink, Polygon sekä USDC. Spekulatiivisia altcoineja ei tällä hetkellä löydy NorthCrypton valikoimasta.

Tuotteet ja palvelut

NorthCrypto panostaa asiakkaidensa turvallisuuteen ja säilyttää krypto-omaisuutesi kylmässä säilössä. Näin ollen ostamasi kryptovaluutta ei ole yhteydessä internetiin.

Asiakasvarojen säilytys on Fivan hyväksymä ja ne säilytetäänkin erillisellä asiakasvaratilillä. NorthCrypto tarjoaa luotettavan ja turvallisen vaihtoehdon jossa voit ostaa ja säilyttää yleisimpiä kryptovaluuttoja.

Avaa tili NorthCryptoon

LocalBitcoins

Kryptosanomat suosittelee Bitcoin-sijoittajille lisäksi tutustumaan hieman eri tyyliseen kauppapaikkaan. 2012 perustettu, Suomeen rekisteröity LocalBitcoins.com mahdollistaa peer-to-peer -kaupankäynnin ilman keskitettyä osapuolta.

Palvelussa käydään kauppaa ainoastaan Bitcoineilla ja maksettava hinta perustuu puhtaasti vapaaseen markkinaan.

LocalBitcoinsin avulla ostajat ja myyjät voivat käydä vapaasti kauppaa keskenään sovittuun hintaan. Kysynnän ja tarjonnan sekä vapaiden markkinoiden lait pätevät tässä kauppapaikassa mainiosti. 

Hinnastoa löytyy yhtä monta kuin käyttäjääkin. Käyttäjää valitessa kannattaakin tarkistaa vastapuolelta ainakin tehtyjen treidien määrä, luotettavuuden pisteytys sekä kuinka vahvistettu käyttäjän tili on.

DYOR(Do Your Own Research) pätee tässäkin asiassa, niin kuin kaikkialla kryptojen maailmassa.  

Luitko jo nämä?

Kryptosanasto

Justus Riekkinen

Mikä on Ethereum?

Teemu Pesonen

Mikä on Bitcoin?

Justus Riekkinen