Mikä on paras kryptolompakko?
Oppaat

Mikä on paras kryptolompakko? (2022)

Jos olet ostamassa kryptovaluuttoja tai jos aikomuksissa on siirtää pörssissä säilyttämäsi varat parempaan turvaan, kryptolompakot ovat tähän yksi parhaista vaihtoehdoista.

Tässä oppaassa, listasimme Kryptosanomien parhaaksi toteamat kryptolompakot.

Lue myös oppaamme parhaista kryptopörsseistä.

Kryptojen kylmäsäilö

Paras säilytysmuoto ostamallesi kryptovaluutalle on aina ’kylmässä säilössä’. Kylmä säilö tarkoittaa, että henkilökohtaiset avaimesi eivät ole yhdistettynä internetiin.

Not your keys, not your coins on yksi kryptoskenen vakiotermejä. On tärkeää, että hallitset henkilökohtaisia avaimiasi itse ja voit siten vapaasti liikuttaa kryptovaluutoissa olevaa omaisuuttasi

Tämä tekee krypto-omaisuutesi varastamisesta tai takavarikoinnista lähes mahdotonta, ellet erheellisesti anna avaimiasi kolmansien osapuolten nähtäväksi. Ensiarvoisen tärkeää on myös ostaa kryptolompakkosi ainoastaan virallisilta jälleenmyyjiltä. Lompakoita ei missään tapauksessa tule ostaa käytettynä tai esimerkiksi Amazonista manipuloinnin riskin vuoksi. Kryptosanomat suositteleekin tilaamaan haluamasi lompakon vain suoraan valmistajan sivuilta.

On hyvä huomioida, että ostamasi kryptovaluutta on todellisuudessa aina säilössä lohkoketjussa. Omistuksesi on siis ainoastaan lohkoketjun hajautetussa tilikirjassa oleva merkintä. Kylmä lompakko itsessään mahdollistaa valuutan siirtämisen ja näin ollen täyden kontrollin. Kryptovaluutta ei ole siis lompakossa varsinaisesti säilössä, vaan osana lohkoketjun historiaa, jota solmut ja louhijat ylläpitävät.

Ennen oikeanlaisen lompakon valitsemista on hyvä huomioida säilytettävä summa, säilytettävä kryptovaluutta, tekninen osaamisesi sekä säilytyksen aikaväli.

Trezor Model One: Markkinoiden paras

Hinta: n. 73 EUR

Trezor on markkinoiden ehdotonta kärkeä kryptolompakoiden valmistajana. Heillä on kokemusta alalta vuodesta 2013 lähtien. Trezorin ensimmäiset lompakot tulivat markkinoille, kun Bitcoinin hinta pyöri sadoissa dollareissa. He pelaavat avoimin kortein, sillä heidän laiteohjelmistonsa on avoimesti nähtävissä. Heillä on myös kannustinohjelma ohjelmoinnin saralla etevämmille käyttäjille, mikä kannustaa löytämään softasta bugeja ja kirjaimellisesti testaamaan ohjelmiston turvallisuutta. Trezor myös julkaisee historiallisesti löydetyt bugit kotisivuillaan. Nämä seikat huomioiden Trezor Model One on markkinoiden paras kryptolompakko. 

Kryptovaluuttojenkin puolesta Trezorin Model One tukee yli 1 000 valuuttaa, joten säilytys onnistuu Bitcoinin, Ethereumin tai Litecoinin lisäksi myös pienemmän markkina-arvon kolikoille.

Trezor Model One, musta

Trezorin Model One lähtee tällä hetkellä ostoskoriin noin 70 euron hintaan. Kryptosanomat sijoittaakin Trezor Model Onen parhaaksi kryptolompakoksi sen hinnan, laadun ja turvallisuutensa vuoksi. Kryptopörssi Krakenin turvallisuustiimi on ainut merkittävä taho, joka on onnistunut hakkeroimaan Trezorin lompakon testaustarkoituksessa. Tästä ei kuitenkaan koitunut harmia käyttäjille, vaan päinvastoin se vahvisti tuotteen turvallisuutta entisestään.

Trezor Model One sopii sekä aloittelevalle, että pidempään kryptovaluuttoihin sijoittaneelle. Trezor on loistava bitcoin lompakko ja omaisuutesi on siinä turvassa varmasti myös suuremman kryptoportfolion kanssa. On tärkeää, että tilaat Trezorin vain viralliselta jälleenmyyjältä. Suosittelemmekin tilaamaan laitteen suoraan Trezorin sivuilta.

Kenelle Trezor Model One sopii?

Sinulle, joka haluaa markkinoiden parasta hinta- laatusuhteeltaan. Avoin lähdekoodi tuo mukavan lisäelementin Model Onen turvallisuudelle. Jos haluat nukkua yösi rauhassa ja säilyttää omistuksesi turvallisesti, Trezor Model One on valintasi. Model Onessa säilyy yli tuhat eri valuuttatyyppiä. Näyttönsä vuoksi se on myös äärimmäisen helppokäyttöinen. Saatavilla sekä mustana, että valkoisena. 

Ledger Nano S: Markkinoiden suosituin 

Hinta: n. 59EUR

Hardware lompakon valinta voi olla haastavaa, mikäli markkinoilla on useampi vahva tuote. Lähes Trezorin Model Onen veroiseksi arvotamme Ledger Nano S -mallin.

Ledger Nano S

Ranskalaisvalmisteinen kryptolompakko on markkinoiden suosituin ja yleisimmin käytetty kylmä säilytysmuoto. Ledger tarjoaa Trezorin tyyliin kannustinohjelman löytämään ja raportoimaan bugeja heidän ohjelmistostaan. Ledgerin ohjelmistokoodi on sen sijaan suljettu, joten laitteen turvallisuus ei ole avoimesti testattavissa kuten Trezorin. Lompakko on käyttäjäystävällinen sekä helppo asentaa. Mikäli hävität lompakkosi, voit palauttaa henkilökohtaiset omistuksesi rekisteröinnin yhteydessä saamasi 24-sanaisen varmuuskopion turvin.

Nano S sopii erityisesti aloittelevalle kryptosijoittajalle. Ledger Nano S tukee pitkälle yli 1 000 kryptovaluuttaa, joten se sopii varsin laajalle kohderyhmälle. Säilytystilan vuoksi Ledger mahdollistaa säilytyksen vain muutamalle valuutalle kerrallaan. Tosin säilytettävien kolikoiden määrää ei ole rajoitettu, ainoastaan aktiivisten valuuttojen määrää. Se sopii siis erityisen hyvin sijoittajalle, joka hamstraa yhtä tai muutamaa tiettyä valuuttaa. Hintansa puolesta se on markkinoiden edullisimmasta päästä. 

Tilaa oma Ledger-lompakkosi

Kenelle Ledger Nano S sopii?

Sekä kokeneelle, että aloittelevalle kryptovaluuttojen säilyttäjälle. Ledger on markkinoiden edullisin ja suosituin vaihtoehto. Nano S tarjoaa turvallisen vaihtoehdon sekä suurten, että pienten summien säilytykseen. Nano S tukee yli 1 000 kryptovaluuttaa, joten se sopii niin suosituimpien kuin pienempienkin kryptovaluuttojen hallinnointiin. Tilaa virallinen Ledger-lompakkosi yläpuolelta!

Blockstream Jade: Ammattimaiseen ja turvalliseen Bitcoin-säilytykseen

Hinta: n. 43EUR

Puhtaasti Bitcoinin säilytykseen tarkoitettu Blockstream Jade tarjoaa erityistä turvallisuutta varsinkin suurempien määrien säilytykseen.

Blockstream Jade

Blockstream on Bitcoinin lohkoketjuteknologiaan erikoistuva yhtiö, joka tarjoaa lukuisia tuotteita Bitcoinin ekosysteemin ympärille. Blockstream arvostaa käyttäjiensä yksityisyydensuojaa, eikä esimerkiksi kerää henkilötietoja.

Blockstream Jaden avulla multisig-säilytysmuoto onnistuu helpommin kuin esimerkiksi Trezorin tai Ledgerin kanssa. Multisig-säilytys lisää huomattavan lisän omistuksiesi turvallisuuteen. Bitcoiniesi liikuttamiseen tarvitaan tässä säilytysmuodossa vähintään kahden avainten hyväksyntä. Toinen avain on sinulla ja toinen Blockstreamin serverillä, joka on aikalukolla suojattu. Vastaanottamiasi bitcoineja ei voida siirtää ensimmäisen vuoden aikana ilman molempia avaimia. Aikalukko on myös säädettävissä haluamallesi aikajaksolle. Muista lompakoista poiketen Blockstream Jadella on tarjolla lisäosa myös varmuuskopioinnin osalta. Voit valita 24-sanaisen varmuuskopion lisäksi 25. sanan, jolla lisäät turvallisuutta entisestään. 

Osta Blockstream Jade ja takaa omaisuutesi turvallisuus. 

Kenelle Blockstream Jade sopii?

Sinulle, joka olet Bitcoin maksimalisti ja haluat nukkua yösi rauhassa. Turvallisuuden huomioon ottaen Blockstream Jadessa säilyvät helposti myös suuremmat omistukset. 

Coinmotion Säilö: Nopein ja vaivattomin

Coinmotionin Säilö on palvelu, jolla saat paranneltua turvallisuutta ilman, että hallitset henkilökohtaisia avaimiasi. Tämä sopii sinulle, mikäli et vielä ole halukas kylmässä lompakossa säilytykseen tai omistustesi määrä on verrannollisen pieni. Aikalukolla toimiva, Coinmotionin tarjoama säilytyspalvelu on saatavilla suomalaisasiakkaille. Aikalukon pituuden voit määrittää itse 12 tunnista 30 päivään. Tänä aikana et pysty liikuttamaan lukittuja varojasi.

Coinmotionin Holvi palvelu. Klikkaa kuvaa päästäksesi palveluun.

Palvelusta peritään euron kuukausimaksu per säilytetty kryptovaluutta. Asetettuja varoja ei voida missään olosuhteissa liikuttaa, joten talletathan ainoastaan varoja, joita et varmasti tarvitse kyseisenä ajanjaksona. 

Kenelle Coinmotionin Säilö sopii?

Sinulle, joka ei ole vielä valmis sijoittamaan omaan lompakkoon. Coinmotionin säilö sekä muut säilytykseen liittyvät tuotteet ovat finanssivalvonnan valvomia ja hyväksymiä. Suosittelemme maksimissaan tuhansissa euroissa liikkuvat omistukset kolmannen osapuolen haltuun. Coinmotion Säilöön liittyvä euron kuukausimaksu on kiinteä ja edullinen. Kiinteä maksu motivoikin lukitsemaan suuremman summan.

Säilytys kauppapaikan sijoitustilillä

Tyypillisin lyhyen ajan säilytysmuoto kryptovaluuttaa ostaessa. Tähän säilytysmuotoon liittyy kuitenkin vastapuolen riski, sillä valuutta ei ole täysin kontrolloitavissasi.

Suurimmat kryptopörssit ovat nykypäivänä varsin luotettavia, mutta kauppapaikassa säilytykseen liittyy aina omat riskinsä. Mikäli tarvitset kolikoidesi liikuttamiseen ulkoisen osapuolen lupaa tai hyväksyntää, eivät ne ole virallisesti hallussasi.

Kryptosanomat suositteleekin säilytystä kauppapaikassa ainoastaan pienemmille summille lyhyellä aikavälillä. 

Kenelle säilytys kauppapaikassa sopii?

Sinulle, joka käy aktiivisemmin kauppaa useilla kryptovaluutoilla tai teet sitä pienemmillä summilla. Satojen, maksimissaan muutaman tuhannen euron säilytykset hoituvat vaivattomasti kauppapaikan tilillä. Emme kuitenkaan suosittele jemmaamaan kauppapaikkaan säilytyksiä useiden kuukausien tai vuosien ajaksi.

Luitko jo nämä?

Kryptosanasto

Justus Riekkinen

Mikä on Dogecoin?

Teemu Pesonen

Mikä on paras kryptopörssi?

Justus Riekkinen