Alchemy WEB3 ohjelmistokehitysraportti
Uutiset

Alchemy: ‍WEB3-projektit vetävät sisään uusia ohjelmoijia markkinoiden laskusta huolimatta

Älysopimusten kehitysalusta Alchemyn lokakuun 13. päivä julkaisemassa Q3 neljännesvuosiraportissa tehtiin katsaus WEB3-projektien parissa työskentelevien ohjelmistokehittäjien määrään vuonna 2022.

Vaikka kryptomarkkinat ovat laskeneet jopa 70% marraskuun 2021 huipuistaan, WEB3 ohjelmistokehittäjät ovat olleet aktiivisempia kuin koskaan. Vuosi 2022 on ollut itseasiassa suurin vuosi koskaan tarkastellessa koodaajien määrää.

Raportti laadittiin tarkastelemalla älysopimusten(smart contract), hajautettujen ohjelmistojen(dapp), Github tilien(versionhallintatyökalu) ja Ethers JS/WEB3 JS ohjelmistokehityspakettien määrää eri palveluiden sisällä.

Ethers.js ja Web3.js ohjelmistokehityspaketteja ladataan viikottain jo yli 1,5 miljoonaa kappaletta

Etherjs.js on yleiskäyttöinen ohjelmistokirjasto jonka avulla koodaajat pääsevät vuorovaikutukseen Ethereum lohkoketjun ja sen ekosysteemin kanssa.

WEB3.js on kokoelma ohjelmistokirjastoja, joka mahdollistaa vuorovaikutuksen Ethereum-solmujen kanssa HTTP:n, IPC:n tai WebSocketin protokollien välityksellä.

Vuonna 2018 vain 146,000 ohjelmistokehittäjää latasi kyseisiä Ethers.js ja Web3.js ohjelmistokirjastoja per viikko. Luku on kasvanut siitä lähtien tasaisesti joka vuosi. Vuonna 2022 molempia paketteja ladataan yhteensä jo huikeat 1,536,548 kertaa joka viikko.

Älysopimukset olivat yli 50% kasvussa

Lohkoketjujen päällä ohjelmoitavien älysopimusten määrä on myös huomattavassa kasvussa vuonna 2022. Älysopimuksia on luotu yli 50% enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Koko raportin pääset lukemaan Alchemyn blogista.

Luitko jo nämä?

Nämä tunnetut suomalaiset sijoittavat kryptovaluuttoihin

Teemu Pesonen

Helsingin Sanomat – Maailman suurin kryptovaluuttapörssi hakkeroitiin

Teemu Pesonen

Sijoituskästi: Nordnet asiantuntija Martin Paasin mielipide kryptovaluutoista – Ei ole huijaus

Teemu Pesonen